Porteum Case - Leerlingen

“Een rebelse docenten wervingscampagne voor Porteum”

Het verhaal van: Porteum

Porteum is een onderwijscampus bestaande uit vmbo, havo/vwo en een cultuurgebouw. Het is een unieke plek waar middelbare scholieren uit Lelystad elkaar kunnen ontmoeten. Een groene, duurzame en inspirerende omgeving waar leerlingen zich thuis kunnen voelen. Porteum biedt alle faciliteiten die de studenten nodig hebben om optimaal voorbereid te worden op een succesvolle toekomst. Daarnaast is het ook als docent een unieke omgeving om te werken. Je krijgt de kans om zowel lesmethodes als de schoolcultuur mede vorm te geven. Je kan echt impact maken.

VRAAG

Het opzetten van een wervingscampagne om nieuwe docenten te werven.

AANPAK

Wat is de kracht van Porteum, en wat is hun huidige imago? Wat vinden de docenten van hun werk bij Porteum? Al deze vragen hebben ons geholpen bij de ontwikkeling van een rebelse docenten wervingscampagne met als doel om alle unieke aspecten van de onderwijscampus uit te lichten. Om de aandacht te vestigen op welke reis een toekomstige leerkracht gaat afleggen. Van het moment dat ze de organisatie leren kennen tot aan het sollicitatieproces, met als uitgangspunt: de docenten laten zien zoals ze zijn. Laten zien welke verschillen je daadwerkelijk kan maken. Elke docent met hun eigen quote, gepresenteerd op een bord. De campagne: maak samen het verschil bij Porteum.

RESULTAAT

We hebben een enorme engagement op de campagne waarbij we gemiddeld 56 sollicitanten per maand werven. Met als hoogtepunt de maand juni met maar liefst 103 sollicitanten! 

Rebelse wervingsvideo

Campagne fotografie

Portret Porteum campagne
Portret Porteum docent
Portret Porteum leerkracht

Wil je meer informatie? Maak direct een afspraak met Martijn.

Afspraak inplannen